NME Gooi en Vechtstreek Vechtvallei LTO Noord

Zorgboerderij Hoogerlust, gemengde veehouderij

"Hoogerlust" is een gemengd agrarisch bedrijf met een landbouw- en veeteelt tak en een zorgboerderij. Dit houdt in dat doordeweeks hulpboeren met een zorgvraag ons helpen bij het werk.
Op de boerderij telen wij op natuurlijke wijze groenten en kruiden van de koude grond. Wij verzorgen kalveren, jongvee, schapen, legkippen, konijnen, katten en honden. Ook hebben wij een boerderijwinkel, waar wij onze eigen producten verkopen en die van collega-agrariërs, zoals boerenkaas, honing, groenten en fruit. Daarnaast hebben wij een boomgaard met appels, peren, noten en pruimenbomen.

Wat is er te doen?

Schoolkinderen maken kennis met de dieren op de boerderij en mogen helpen met het voeren van de kalfjes, de koeien en de kippen. Ook kunnen kinderen eieren rapen en een (nep)koe melken. Dieren, vooral kalfjes, kunnen geaaid, geborsteld en mee uit wandelen worden genomen.
De kinderen gaan vervolgens met hun begeleiders in groepjes aan de slag met opdrachten op de boerderij. In het groenteseizoen brengen we daarnaast een bezoek aan de moestuin.
Verder staat onze boerderij direct aan de Vecht, waardoor wij een schakel zijn in de waterhuishouding van de polder hieromheen. Wij kunnen laten zien hoe het waterpeil wordt beheerd en in de vele sloten rondom de boerderij kunnen kinderen het sloot- en bodemleven bekijken met zoekkaarten. Ten slotte staat op het terrein een ‘kazemat’ uit de Amsterdamse waterlinietijd (dit is een bunker waar manschappen in verbleven). Hier kunnen de kinderen in en de sfeer van toen beleven.

Ontvangst

Op dit bedrijf zijn excursies van 2 uur mogelijk. Deze kunnen worden geboekt via de NME Catalogus Gooi & Vechtstreek.
Dit bedrijf kan het gehele jaar door groepen ontvangen op donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.

Contactgegevens

Adres: Weesperbinnenweg 7, 1398 PC Muiden
Contactpersoon: Marijke Schwirtz
Email: info@hoogerlust.nl
Telefoon: 06-38380138
Website: www.hoogerlust.nl

Boerderijbezoek reserveren

Basisscholen uit de Gooi & Vechtstreek die deze boerderij willen bezoeken, kunnen in aanmerking komen voor een gereduceerd tarief. Zij dienen dan wel te reserveren via de NME-Catalogus Gooi & Vechtstreek. Kijk voor meer informatie op de contact pagina.
Overige groepen kunnen rechtstreeks contact opnemen met de boerderij om te reserveren.

 


Copyright Disclaimer Contact