NME Gooi en Vechtstreek Vechtvallei LTO Noord

Imkerij het Schuurtje

Imkerij 't Schuurtje startte in 1985 als imkerijwinkel. In 1990 waren er ongeveer 35 bijenvolken die werden ingezet voor de bestuiving en productie van honing. In 2002 ging de imkerij over van moeder op dochter en Hetty ging zich verder professionaliseren in boerderij educatie.

Let op: Imkerij ’t Schuurtje is een hobby-imkerij die geheel is ingericht om leerlingen te ontvangen. Er vinden echter geen productiewerkzaamheden plaats op de imkerij en de bijenvolken worden door de beroepsimker uitgezet op andere plekken.

De imkerij-educatie is gericht op de rol die de honingbij speelt in de natuur. Het bloemetjes en bijtjes project is uniek in de regio. Op de imkerij is een educatieve speurtocht uitgezet langs de verschillende aspecten van het bijenleven en kinderen kunnen met een imkerpak kijken bij de echte bijenkasten.

Wat is er te doen?

Er zijn themaprojecten voor verschillende leeftijden.

  • Onderbouw: Dierverzorging, het voeren van de boerderij dieren zoals de geiten en kippen maar ook de bijen staat centraal.
  • Middenbouw: Waar komt mijn voedsel vandaan; nectar- honing/bloem-vrucht.
  • Bovenbouw: "Het cirkeltje rond" Geen verspilling in een bijenvolk.
  • Elke leergroep: Het kaarsen maken als ambacht. Dit project kan op uw schoollocatie worden gegeven. De docent komt een dagdeel workshops kaarsen maken verzorgen.

Bij elk themaproject is een lesbrief. In de klas worden de leerlingen voorbereid met behulp van een lesbrief. Elk project bevat verschillende kerndoelen, deze worden omschreven in de lesbrief.
Het hele jaar rond een leuk programma! Persoonlijke en deskundige begeleiding staan garant voor een leuk, ontdekkend en leerzaam schooluitje.

Ontvangst

Op dit bedrijf zijn excursies van 2 uur mogelijk voor groep 5 t/m 8. 

Er zijn eveneens educatieve en recreatieve programma’s opgezet  voor teamuitjes, kinderfeestjes en familie feestjes. Ook groepen vanuit het Voortgezet Onderwijs zijn welkom. 

Groepen zijn op afspraak gedurende het gehele jaar welkom.

Contactgegevens

Adres: Oude Loosdrechtsedijk 115, 1231 LS Loosdrecht
Contactpersoon: Hetty Kastelijn
Email: info@imkerij.nl
Telefoon: 035-6236282 of 06-54345333
Website: www.imkerij.nl

Boerderijbezoek reserveren

Basisscholen uit de Gooi & Vechtstreek die deze boerderij willen bezoeken, kunnen in aanmerking komen voor een gereduceerd tarief. Zij dienen dan wel te reserveren via de website van NME/ Omgevingseducatie Gooi & Vechtstreek (zoek op deze pagina even de boerderij van uw keuze op).
Kijk voor meer informatie op onze contact pagina.

Overige groepen (anders dan basisscholen uit de Gooi en Vechtstreek) kunnen rechtstreeks contact opnemen met de boerderij om te reserveren.

 


Copyright Disclaimer Contact