NME Gooi en Vechtstreek Vechtvallei LTO Noord

IJsboerderij van Herk, vleesveebedrijf en ijsboerderij

In Loosdrecht, vlak bij de Loosdrechtse plassen en op 5 minuten fietsafstand van het Gooisch natuurreservaat, staat de boerderij van Goos en Nelly van Herk. Heel veel mensen uit het Gooi en de Vechtstreek kennen ons, want wij maken al 20 jaar lekker natuurlijk boerderij-ijs van boerenmelk. Het hele jaar door wordt het boerderij-ijs verkocht in een kleine boerderijwinkel en zomers vanuit de boerenijs saloon. 

Op de boerderij loopt jong vee en we fokken Black Angus koeien. De kalfjes die geboren worden, lopen met hun moeders in de wei. De stieren gaan na verloop van tijd weg en de vaarskalveren blijven om op den duur weer voor een nieuwe generatie koeien te zorgen. Het vlees van deze koeien kan ook gekocht worden in de boerderijwinkel.

Verder zijn er kippen, waarvan de eieren ook te koop zijn, en Sam de hond. Laten we onze pony's Kaya, Amelie en Snuitje niet vergeten. Zij zijn de succesnummers van onze boerderij kinderfeesten. Rond de boerderij ligt ruim 25 hectare land, waar heerlijk gras voor de koeien groeit en waar heel veel vogels en andere weide dieren in het gras en bij en in de sloot leven. Wij werken mee aan slootkantbeheer.

Goos en Nelly ontvangen al 20 jaar schoolklassen en doen dit met plezier en passie.
Wij zijn, net als de andere bedrijven, in het bezit van het Keurmerk Boerderijeducatie.
Nelly heeft jaren in het basisonderwijs gewerkt en vindt het leuk om haar educatieve achtergrond ook in het eigen bedrijf te gebruiken. 

Wat is er te doen?

De kinderen helpen de boer en boerin mee met de dingen die dagelijks moeten gebeuren. We gaan het land in om te ontdekken wat er allemaal  op het land groeit. Elk seizoen is anders en de werkzaamheden ook. De kinderen kunnen dit met alle zintuigen ervaren. En natuurlijk mogen de kinderen ook lekker spelen in de hooiberg. Na afloop van hun bezoek weten ze het verschil tussen hooi en stro en waar het voor gebruikt wordt. En wat heel belangrijk is: waar het voedsel vandaan komt wat zij dagelijks op hun bord krijgen.

Ontvangst

Op dit bedrijf zijn groepen 1 t/m 4 van harte welkom.

Op dit bedrijf zijn excursies van 2 of 4 uur mogelijk. Deze kunnen worden geboekt via de NME Catalogus Gooi & Vechtstreek.

Het bedrijf kan het hele jaar door worden bezocht op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Het 4-uurs programma vindt alleen op donderdag plaats in de maanden maart/ april en eind september/ oktober/ tot begin november.

Contactgegevens

Adres: Oud Loosdrechtsedijk 38a, 1231 NB Loosdrecht
Contactpersoon: Nelly van Herk
Email: info@ijsboerderijvanherk.nl
Telefoon: 035-5826485 of 06-41886840
Website: www.ijsboerderijvanherk.nl

Boerderijbezoek reserveren

Basisscholen uit de Gooi & Vechtstreek die deze boerderij willen bezoeken, kunnen in aanmerking komen voor een gereduceerd tarief. Zij dienen dan wel te reserveren via de NME-Catalogus Gooi & Vechtstreek. Kijk voor meer informatie op de contact pagina.
Overige groepen kunnen rechtstreeks contact opnemen met de boerderij om te reserveren.

 


Copyright Disclaimer Contact