NME Gooi en Vechtstreek Vechtvallei LTO Noord

IJsboerderij van Herk, melkveebedrijf

In Loosdrecht vlak bij de Loosdrechtse plassen staat de boerderij van Goos en Nelly van Herk. Heel veel mensen uit het Gooi en de Vechtstreek kennen ons want wij maken al 10 jaar lekker natuurlijk boerderij-ijs van onze eigen melk. Deze melk komt van 50 zwartbonte en een paar roodbonte koeien. Het hele jaar door wordt het boerderij-ijs verkocht in een kleine boerderijwinkel en zomers vanuit de boerenijs saloon.

Op de boerderij zijn ook kalfjes en jonge koeien, 15 schapen en 2 geiten. En verder kippen, konijnen, Casper de hond, een lieve boerderijpoes en onze pony's: Jacky, Amelie en Snuitje. Rond de boerderij ligt ruim 25 hectare land, waar heerlijk gras voor de koeien groeit en waar heel veel vogels en andere weide dieren in het gras en bij en in de sloot leven. Wij werken mee aan slootkantbeheer.

Wat is er te doen?

De kinderen helpen de boer en boerin mee met de dingen die dagelijks moeten gebeuren. We gaan het land in om te ontdekken wat er allemaal  op het land groeit. Elk seizoen is anders en de werkzaamheden ook. De kinderen kunnen dit met alle zintuigen ervaren. En natuurlijk mogen de kinderen ook lekker spelen in de hooiberg. Na afloop van hun bezoek weten ze het verschil tussen hooi en stro en waar het voor gebruikt wordt. En wat heel belangrijk is: waar het voedsel vandaan komt wat zij dagelijks op hun bord krijgen.

Ontvangst

Dit bedrijf is met name geschikt voor groepen 1 t/m 4.

Op dit bedrijf zijn excursies van 2 of 4 uur mogelijk. Deze kunnen worden geboekt via de NME Catalogus Gooi & Vechtstreek.

Het bedrijf kan het hele jaar door worden bezocht op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Het 4-uurs programma vindt alleen op donderdag plaats in de maanden maart/ april en eind september/ oktober/ tot begin november.

Contactgegevens

Adres: Oud Loosdrechtsedijk 38a, 1231 NB Loosdrecht
Contactpersoon: Nelly van Herk
Email: info@ijsboerderijvanherk.nl
Telefoon: 035-5826485 of 06-41886840
Website: www.ijsboerderijvanherk.nl

Boerderijbezoek reserveren

Basisscholen uit de Gooi & Vechtstreek die deze boerderij willen bezoeken, kunnen in aanmerking komen voor een gereduceerd tarief. Zij dienen dan wel te reserveren via de NME-Catalogus Gooi & Vechtstreek. Kijk voor meer informatie op de contact pagina.
Overige groepen kunnen rechtstreeks contact opnemen met de boerderij om te reserveren.

 


Copyright Disclaimer Contact